Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní cena družstev 2017/2018

5. 11. 2017

ZIMNÍ CENA DRUŽSTEV

Pravidla:

Zimní cena družstev je krátkodobá soutěž, do které se započítávají výsledky přihlášených týmů (družstev) za 4 závody zařazené do Zimní ceny:

  1. Slánské běhy (prosinec 2017)
  2. Vánoční běh Třtice (prosinec 2017)
  3. Zimní běh Ivo Domanského, (leden 2018)
  4. Svatojánský běh, Kladno-Dubí (únor 2018)

Družstvo tvoří libovolný počet závodníků (jedinec není pro účely Zimní ceny považován za družstvo, tedy družstvo tvoří minimálně 2 závodníci) bez ohledu na věk a pohlaví s tím, že v každém ze čtyř zařazených závodů se započítávají body 3 závodníků družstva s nejvyšším bodovým ziskem. Členem družstva (týmu) může být člen jakéhokoli klubu či závodník bez klubové příslušnosti, jedinou podmínkou je, že bude pořadatelem daného závodu připuštěn na start. Družstvo je tedy ryze neformální, ústně dojednané kamarádské spojení běžců napříč běžeckou komunitou, sestavené dočasně pro tuto soutěž a lze očekávat, že bude mít snad například dobrou náladu, možná si někteří pořídí i týmová (něco jako družstevní) trička, ale určitě družstvo nebude mít právní subjektivitu. 

Bodový zisk družstva je dán součtem bodů 3 závodníků družstva (nejvyšších bodovaných), a to podle bodovacího systému Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka, tedy v členění dle jeho věkových kategorií.

Družstvo bude zařazeno do soutěže nahlášením jména týmu a jeho členů (jméno a příjmení a rok narození pro identifikaci v kategorii) na e-mail: kmunicek@seznam.cz a to nejpozději v den konání prvního závodu do půlnoci (Slánské běhy). Družstvo může být rozšířeno (doplněno)i v průběhu soutěže o dalšího závodníka, započítány jeho body budou tehdy, bude-li nahlášen nejpozději v den konání jakéhokoli závodu, to znamená do půlnoci (tedy body nebudou započítávány tzv. zpětně). Pokud bude závodník zařazen nahlášením do jednoho družstva a nebude bodovat, může být v průběhu soutěže zařazen (přestoupí) do jiného družstva. V případě bodování již přestup není možný.

Průběžné i konečné výsledky budou zveřejněny na webu Maratón klubu Kladno www.maratonkladno.cz a na webu www.rozbehnuto.estranky.cz   

Příklad bodování:                                                                                                                                 Tým Rozdělovští sršni, 1. závod (Slaný): Gabriela R. 14 bodů (v kat. Ž 35), Jana K. 8 bodů (v kat. Ž do 34), Miloš K. 4 body (M 50) celkem 26                                                                                                                          2. závod (Třtice): Gabriela R. 13. bodů (Ž 35) Tomáš K. 5 bodů (M 39), Miloš K. 4 body (M 50) celkem 22 bodů, po 2 závodech 48 bodů.

Družstvo bude zahrnuto do celkového pořadí, pokud alespoň v jednom závodě jeden jeho člen získá body. Minimálně tedy může mít družstvo 1 bod. Maximální počet bodů týmu v jednom závodě je 3 x 16, pokud by družstvo bylo složeno z vítězů svých kategorií. Celkem tedy lze dosáhnout 16 x 3 závodníci x 4 závody: 192 bodů. Samozřejmě mohou bodovat v jednom družstvu závodníci stejné kategorie.                                                                                Pro názvy družstev (týmů) je doporučen neotřelý, odvážný autorský přístup, ovšem v rámci dobrých mravů. Přihlásit družstvo lze, jak je výše uvedeno, ještě i po doběhnutí Slánských běhů, stav soutěže bude zpracován (a zveřejněn) nejdříve následující den po každém závodě, pak do stavu bodů bude již logicky nemožné vstupovat (kromě oprav chyb).  

Zpracování pořadí a zveřejnění výsledků mají v gesci Kmuníčkovi, Gábina Raková a František Tůma).

Zpracoval: Miloš Kmuníček

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář