Jdi na obsah Jdi na menu
 


Triatlonová sezóna - červenec 2015

2. 8. 2015

Červenec znamená, že triatlonová sezóna je v plném proudu a tedy v rámci přípravy na říjen, kdy mám naplánovanýho Ironmana v Barceloně (když zdraví dá), není od věci okořenit trénink nějakými kratšími závody. Byli jsme na třech a každý jiná kategorie co do „image“.

 

  1. byla taková jako že 2. liga v Počernicích nazvaná Pražský triatlon (750-40-10), kde kategorie nevyhlašovali, ale s 18. místem celkově z 50 jsem velmi spokojen. Gábina vyhrála ženský.
  2. Mělník (sprint 750-20-5) je součástí Českého poháru a tedy 1. liga a taky jsem podle toho dopadl 89. celkově ze108 a 6. ze 7. v padesátníkách. Ale potěšilo mě, že jsem z těch padesátek měl běh nejrychlejší, ale tím, jak tam nebyli žádný vořezávátka, tak jsem vyplaval (bez neoprenu, což jsem poloviční) na chvostu startovního pole a nechyt se ani prvního, ani druhýho, ani žádnýho balíku a dřel to kolo v podstatě sám, protože mezi pohlavími je hák zakázenej a tak jsem ty holky okolo nemohl „zneužít“, což i kolegové rozhodčí hlídali. Ale jeden světlej okamžik jsem si náležitě vychutnal, to když mě ve druhým kole (ze tří) dojela špička, tak jsem se chytil a asi 2 kiláky visel a koukám na nápis toho přede mnou: Čelůstka. (Náš olympionik z Londýna). No ve stoupání na mělnické náměstí už jsem pochopitelně neměl nárok. Přede mnou na dohled jezdil ve skupince Marek Michovský, co jsme spolu ten týden předtím odjeli ty Počernice, ale samotnej jsem je nemohl stáhnout.
  3. no a pak je tu Bucek, domácí kultovní záležitost. Je to po trasách: Krušovický soudek, Letní Třtice, Zimní Třtice…sice místní pouťák, ale třeba Robert Kindl před asi třema rokama vyhrál ve čtyřicátníkách Českej pohár v olympijskejch distancích, a ten ještě poslední dva roky nestačil na cyklistu „Tajče“, kterej mu na kole stáhne ztrátu z plavání, ujede ještě  trochu na kole, což Robert, ač lepší běžec, nastačí smazat.

Kolo se povedlo ve třech s Honzou Reichlem a „Kotlíkem“, který mě utrhli až ve třetím kole ve stoupání za Mšecí, ale moc velkou ztátu jsem nenabral, stejně jsou oba lepší běžci, takže jsem si celkově „pohlídal“ 5. místo (asi z 22). Gábina vyhrála ženský, Jana to šla taky, kratší červenou trasu (300-32-4,5), kde byla předposlední, protože prej zjistila, že se to jezdí rychlejc, než jak ona jezdí na svých vyjížďkách a ani ten běh pak s těma vytočenejma nohama nic moc.

 

Pro ilustraci malá rekapitulace, jak se to mění s kvalitou závodu…moje umístění, ztráta na prvního v procentech ( z celkového počtu účastníků):

 

Počernice: 38%

Mělník: 82%

Bucek: 23%

Výsledky Pražského triatlonu - Počernice (H-Triatlon) ZDE

Výsledky ČP Mělník 2015 ZDE