Jdi na obsah Jdi na menu
 


Král vrchařů a Krušnoman 2014

14. 5. 2014

O volný den 8.5.2014 jsem v rámci "přípravy" a taky abych si otestoval, že jsem lepší vrchař než rovinatý časovkář, absolvoval závod série UAC "O Krále vrchařů" se startem v Tuchoměřicích. Do vlastních Tuchoměřic na kole v rámci svých vyjížděk nezajíždím, ale jinak trasa celkem 80 km co jsme najeli byla vpravdě domácí, otočka nad Libušínem směrem na Rozdělov byla vzdušnou čarou 1 km od domova, pak se jelo mimo jiné z Libušína na šachtu, kam jezdím "trénovat" intervaly do kopce...akce to byla určitě netypická v tom, že se jednalo o šest měřených úseků do kopce - tedy individuálních časovek, mezi kterými se přejíždělo "tempem jak kdo chtěl". Počítal se součet časů na daných šesti kopcích. Vítězi stačilo na ty kopce 23:11, desátý dal 25:56, padesátý

30:20 a já na 77. místě 34:19 z celkem 90 klasifikovaných (a to včetně starců a nemluvňat o ženskej taky nemluvě), takže suma sumárum ať po rovině nebo v kopcích, pořád na chvostu. Představa, že v kopcích budu lepší, se zkrátka nenaplnila, co hůř: vzala za svý.  Ale líbilo se mi to a " vo to tak ňák de, ne?!"

výsledky ZDE 

fotky ZDE

 

Sobota 10.5.2014 patřila významnému duatlonu Krušnoman, který ve verzi Long distance jsem si vyzkoušel loni - a je součástí "nejvyšší ligy" dlouhého poháru zaštítěného ČTA (Česká traitlonová asociace), letos jsme z opatrnosti dali s Gábinou přednost kratšímu bratříčkovi "Short distance", abychom se před Hawaií (31.5.) nezmrtvili. Ten dlouhej je MR v duatlonu (dlouhém)...loni jsem ze třech zúčastněných padesátníků zkončil druhý, takže vícemistr, ale vzhledem k té nízké účasti až neúčasti je to třeba brát s rezervou...letos jsme na short v padesátkách byli 4, já druhý, takže zase žádná vypovídací hodnota... snad jen, že odstup na Frantu Bulavu, vítěze čtyřicátníků a účastníka "Šuláka" před týdnem je snesitelný, (na loňském MS v XTEŘE skončil Franta Bulava 4.  ...a to ještě dvakrát dofukoval...)  Gábina ve své kategorii 30 - 39 let 3. z devíti, což je úspěch.

Fotky co jsme po závodě nafotili s Gábinou ZDE

Výsledky ZDE

fotky od jiných ZDE

a pár článků ZDE1 a ZDE2 a ZDE3

mk