Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gun time versus chip time

29. 6. 2015

Níže uvedená událost je datována víkendem 26.27.6.2015

Challenge Triathlon Atlantic City
Seriál Challenge Triatlon zámířil poprvé ve své historii USA. Jeho premiérovou destinací se stalo Atantic City a nechyběl u toho Petr Vabroušek.  Na ironmanských distancích obsadil  v absolutním pořadí druhé místo.  Jak závod probíhal přiblížil na svém Facebooku:
"Plavání v neoprenu mi navzdory silným přílivovým proudům skvěle sedlo a už na 12.km jsem se dotáhl na úplné čelo závodu. Tříčlennou skupinku se mi podařilo trochu roztrhat až v samotném závěru cyklistiky a z depa jsem už vybíhal těsně na prvním místem. Na oba soupeře jsem si v běhu začal od začátku postupně budovat náskok a díky otážkové trati jsme měl každých zhruba 7,5km přehled o soupeřích. V druhé polovině běhu se zezadu přiřítil Jeff Paul (bývalý profi závodící letos už za AG) a musel jsem si začít hlídat hlavně jeho. Z minuty a půl na 22.km jsem to natáhl na 3 minuty na 34.km a vypadalo to, že je rozhodnuto a trochu jsem zvolnil. Na poslední obrátce na 39,5km se ale zničehonic objevil 25 vteřin za mnou a tak jsem si závěr musel trochu zasprintovat (sil bylo naštěstí dost). Protnul jsem cíl jako první a asi 2 hodiny přijímal gratulace a rozdával rozhovory...
Než jsem se dozvěděl, že původně masový start byl změněn na průběžný a Paul podle čipu startoval 3 minuty za mnou a je tudíž celkovým vítězem závodu:-(. Vzhledem k rezervám, které jsem dnes při závodě měl (šetřil jsem to s ohledem na 5 IM závodů v řadě), to byla slušně hořká pilulka... No nic život jde dál a už za 6 dní můžu adrenalin vyplavit na Krkonošmanovi HD:-)..."