Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezručák 10 2015

6. 1. 2015

Bezručák – desítka -   2015

4.1. 1015 se v Chomutově běžel tradiční běh na 10 km : Běh Bezručovým údolím ( jak mi domestici říkáme „oudolím“).

Protože součástí minivýpravy byla i dcera Jana, tak jsem se zajímal…a také do Chomutova rád jezdím, ale pokud si pamatuju, desítku asi jen jednou, vícekrát jsem tam byl na patnáctce, co se tam běhá někdy… březen? Je to na stejné trati jak desítka, jen se otáčí o 2,5 km dál, tedy obé obrátková trať, charakteristická tím, že do otočky se běží údolím podél potoka do kopce… a zpět – jak jinak, než teda z kopce. Mám z toho i někdy z minula pěkný záznam z „polaru“, kde je vidět, jak ten vejškovej profil v první půlce rovnoměrně stoupá a po obrátce úplně navlas stejně rovnoměrně klesá.

Tak trochu jen telegraficky co mi řekla Jana a co teda říkaj výsledky:

Mladý holky do 34 let vyhrála Carmen Beshir (dovolím si nepřechylovat) za 40:14, ale starý holky olympionička, sympatická Ivana Sekyrová v čase lepším mladejch – 37:52. Dcera Jana (MK Kladno) v mladejch ženskejch, v přiznejme nezajímavém čase 54:03 na  12 místě. Ale uvidíme, jak to Janě pošlape na  garážovém maratonu v Budějovicích. Pokud se nepletu, tak i v Chomutově se dostala pod 50 minut, někdy „minule“.   Když Carmen 1., tak táta Ervín „až“ 4. v čtyřicátníkách (35:14), kde je nutno vypíchnout Michala Kováře na 3. místě (35:05), před mnohonásobným vítězen Krušovického Soudku ( a nedávným reprezentantem ČR v běhu do vrchu) Richardem Pletichou  – ovšem Pozor! Pozor!, možná mi něco ušlo, ale poprvé registruju, že má Michal Kovář u svého jména domicil: TJ Sokol Unhošť. Asi ten Ben dělá něco dobře. Když to vezmu kolem a kolem, je Unhošťská „sqadra“ poskládaná z celkem zajímavejch „samorostů“ a má to, abych tak řekl,  docela  „ interesantní šmak“. 

No né, že by mě nezaujali chlapci padesátníci ( jak je někdy „rádoby vtipně“ nazývám Men Masters Young) : Hanza Flídr (MK Kladno) dosáhl na „stříbro“, za Milanem Vopatem ( Pro Corde Chomutov 40:10), mým kamarádem triatlonistou z loňskýho soustředění na Kanárech ( ne že bych se chlubil, ale nedá mi to: loni v Chomutově na patnáctce jsem Milana odsunul na 4. místo, což mi dělá „děsně“ dobře). V minivýpravě Maratonklubu Kladno ( Franta Tůma, Pepa Beránek, Honza Flídr, Otakar Wiener a Jana Kmuníčková) se v padesátníkách Josef Pepa Beránek časem 47:21 prodral na 9. příčku a Ota Wiener na 19. Franta Tůma bojoval v šedesátníkách jako rytíř bez bázně a hany a skončil na nevděčném, ale v rámci konkurence prestižním 4. místě.     

Jinak Jana říkala, že to jaksi na trati „trochu“  klouzalo, takže tak berme i ty letošní časy. Pamatuju, jak jsme tam před lety byli asi na té patnáctce a Pepa Poduška mi říkal: některý ty kilometry zpátky (rozuměj v tom klesání po obrátce) jsme běželi za 3 minuty kilometr. (Jako „oni“, rozuměj ta špička).    

Miloš