Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srdečné pozdravy z Karlštejna

1. 9. 2013

... aneb trénink na Baroko ukazatel směru na start závodu od vlaku

V příjemném rozpoložení po Rakovnické patnáctce jsem v pondělí zapátrala, zda se o víkendu neběží něco pěkného v okolí Prahy, a termínovka nezklamala. Po Křivoklátu mi Karlštejn připadal velice vhodný, nakonec se ukázalo, že profilem trati i krásně zapadl do přípravy na půlmaraton v Plasích příští týden.

Jelikož je to závod z kategorie vyhlídkových a jelikož Karlštejn stojí na kopci, abychom se náležitě pokochali, pořadatelé vedli trať nahoru dolů a rovinu prakticky nezařadili. Terén byl smíšený, od silnice (díky policistům s vyloučením provozu), přes schody pod hradem (s fandícími německými turisty), až po lahůdkový kamenitý seběh do cíle (vše perfektně značené).

V cíli jsme dostali lístek na párek a kofolu. Ceny a medaile kromě starosty městyse a přednosty hasičů rozdával taky kastelán, jenž dvaceti nejrychlejším věnoval volnou vstupenku do hradu. Já jsem i přes letmý start nic nevyhrála, ale koupila jsem si krásné tričko s logem běhu.

Níže na fotografii nejstarší účastník Milan Mikoláš s vnukem u informační tabule - medaile si odnášeli oba dva. (Ještě jsem fotila Honzu Reichla a Pepu Vorla na bedně, ale bylo to proti sluníčku, tak se mi fotka nepovedla.)

Jana Kmuníčková, 1. 9. 2013

 

Milan Mikoláš s vnukem


 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář