Jdi na obsah Jdi na menu
 


Franta Tůma - šedesátka

7. 6. 2013

    František Tůma – šedesátka (…a mimochodem hned na úvod: dyť na to Franto vůbec          nevypadáš, ale všichni víme, čím že to je…mladá mysl a čilé tělo)

 

      Na klubových stránkách Frantovi přeje k šedesátce hezkým článkem „za všechny“ Zděnek Kučera a slova „Tví běžci a maratónci“  myslím vystihují právě to o co jde – vyjádřit cítění celé té naší běžecké party. Jak Zděnek v článku zmiňuje svoji přítomnost u Frantova prvního maratonu, který jak všichni víme, je tou nejkrásnější kombinací „bolesti a slasti“, tak mi hned v paměti naskočil jaksi symbolicky jeden malej střípek: svůj první maratón jsem běžel 1. ledna ještě na dvoukilometrovém okruhu v Unhošti, kde mezi počítači kol byl i Zděnek , no a mě celej maratón osobně počítal a zapisoval v „tý zimě“ jednotlivá kola …no kdo asi, přeci Franta Tůma. Takže „prostě“ díky a k těm narozeninám: mnóga léta živijó.  Miloš

 

     A ještě malá douška: napadlo mě jedno slovo, které se používá, chceme-li vyjádřit zvláštní postavení či také lze říci výjimečnost dané osoby v tom či onom „žánru“, …a v rámci toho „našeho“ běhání je také pár takových, ke kterým to označení patří – i když je to označení svou prestiží pochopitelně vzácné… a tím slovem, tím označením, ke kterému ses Franto nejen proběhal, ale i „neúnavně proorganizoval“ je:…myslím, že nejen v mých očích patříš mezi legendy kladenských běžců.