Jdi na obsah Jdi na menu
 


Střípek 2013 - košile - jak to bylo doopravdy

1. 5. 2013

Ahoj Miloši,

po náhodně cíleném zacourání na stránky Rozběhnuto jsem s povděkem uvítal dvě věci:

Za á, žes převzal komentované fotoalbum ze Soudku a jal se ho prostřednictvím sítě šířit. To autora (mě) potěší, zvláště když na tom stráví večer a půl noci. Doufám jen, že jsem v pozdních nočních hodinách moc nefantazíroval a čtenář (nevím jak se to řekne u obrázků - prohlížeč?) se nejen neurazí, ale i pobaví.

Za bé, že sis taktéž všiml Jirkova ohozu, ve kterém by mnozí nejen že nevyrazili na tak prestižní akci jakou Soudek bezesporu je, ale ani na žádnou jinou akci. My zasvěcení víme, že se Jirka připravuje na závody, jak píšeš, Velké, světové, kde  závodník postáváním nekonečné minuty ve startovním koridoru může vychladnout nejdříve tělesně, následně pak motivačně.

Jednu věc jsi však neodhadl přesně. K odhození flanelu nedošlo "těsně před výstřelem" jak je na takových akcích běžné, ale - a to jsem byl očitým svědkem - až asi po dvou kilometrech v třešňové aleji za Stochovem. Proč, to se lze buď domnívat, nebo druhá možnost? zeptat se Jirky přímo. Vzhledem k tomu, že je někdy pohodlnější se domnívat nežli jít k jádru, tedy se domnívám, že k tomu mohl mít Jirka dva důvody. Jednak postával pod Stochovským dubem nervózně se těšíc na startovní výstřel od časného rána, tím došlo k jeho tělesnému prochladnutí (o vychladnutí motivačním nemůže být u Jirky ani řeč) a trvalo dlouhé dva kilometry, než se dostal na běžnou běžeckou provozní teplotu. Druhý důvod se jeví jako nepravděpodobný, následným zdůvodněním však také možný: Jirka má zkrátka tu flanelku jenom jednu a rád by ji použil na dalších přípravných akcích na svůj Velký závod, charita necharita. Tuto verzi podporuje i fakt, že v Krušovicích byl Jiří spatřen v rozčileném hovoru s šoférem autobusu, při tom si významně klepal na hodinky a nabádal k urychlenému odjezdu zpět do Stochova. Co kdyby mu tu odloženou flanelku v aleji sebral náhodný kolemjdoucí... nejvýmluvnější je jeho radostný výraz, že už se konečně jede (pro opuštěnou košili) - viz připojená fotogalerie.

Vladimír Dlouhý

P.S.: Podle posledních, zaručeně nejčerstvějších, informací (získaných na dnešním Šulákovi Vláďou Dlouhým od Jirky Fingerhuta - dosud dlícího na chatě a tedy od médií odstřihnutého) se Jirka pro tu košili asi v třešňovce za Stochovem odhozenou opravdu vrátil...takže o Jirkově košili víme vpodstatě všechno - teď jen čekám, až se Jirka vrátí z chaty, sedne k počítači a ...pěkně mi to vytmaví.
Miloš

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jiří Fingerhut na Soudku 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář