Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slovo Vaška Čížka před 35. ročníkem Soudku

8. 4. 2015

Vážení přátelé, sportovci a příznivci Krušovického soudku.

                Je nejvyšší čas vás seznámit pár řádky O krušovickém soudku. Stejně jako vloni, i letos jsme měli problémy se zajištěním již 35. Ročníku PB O krušovický soudek. Pivovar Krušovice prostě o tuto akci nejeví zájem a tak jsme museli přistoupit na náhradní řešení, které nám nabídl pan Helebrant, stejně jako v loňském roce.  Snažil jsem se nějak dostat k vedení pivovaru a jednat s nimi, poslal jsem dva doporučené dopisy, ale nebylo na ně ani odepsáno. Napsal jsem almanach, kde je uvedeno jak tento běh začal, jsou tam popsány všechny ročníky a výsledky plus fotografie od roku 1981 do roku 2014. Toto jsem předal panu Helebrantovi do pivovaru, aby mohl dokázat, že toto není jen tak obyčejný závod, který založil bývalý ředitel pivovaru pan Máša při oslavách 400 let založení. Jestli to pomůže, nikdo neví. Další věc je zamítnutí PČR zajistit přeběh přes karlovarskou silnici. Jsou závody, kdy se na celé dopoledne uzavře silnice a tady se jen na hodinu a půl omezí provoz. Prostě to nejde.

                Přes všechny tyto problémy se PB O krušovický soudek v neděli 26. dubna 2015 uskuteční a pořadatelé udělají vše pro to, aby závodníci byli spokojeni a nepocítili žádné nepříjemnosti.

                Chtěl bych vás všechny jménem Sokola Stochov-Honice a města Stochov pozvat k nám na Stochov na jubilejní 35. ročník PB O krušovický soudek, kdy bude pro vás od 7.30 hodin do 9.00hodin otevřená sokolovna pro prezentaci. Start závodu je v 9.30 hod. u památného dubu sv. Václava. Od 11.00 hod. bude na pivovarském nádvoří připraveno posezení při hudbě Černý brejle a na 11.30 hod. bude umožněno zájemcům se podívat do pivovaru. Ve 12.00 hod. bude závod ukončen a nastane vyhlášení výsledků jubilejního 35. ročníku PB O krušovický soudek. Ti, kteří budou pospíchat domů, bude pro ně připraven na 13.00 hod. autobus, který je odveze zpět na Stochov, se zastávkami v Novém Strašecí a na Slovance.

                               Sportu zdar a Krušovickému soudku zvlášť. 

  Čížek Václav.