Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soudek 2013 Info od Vaška Čížka

26. 3. 2013

Vážení přátelé PB O krušovický soudek, sportovci a organizátoři.

 

Poslední dubnová neděle, 28.4.2013 se již kvapem blíží a je třeba se  o tomto připravovaném 33. ročníku PB O krušovickém soudku trochu zmínit. Co říci úvodem. Jaro je tady, ale stále ještě vládne krutá zima. V místech, kam sluníčko nemůže svými paprsky se stále  ještě drží sníh a země je promrzlá. Věřme, že se počasí umoudří a v den startu bude opět krásně. Ať je tak a nebo tak soudek odstartován bude.

V loňském ročníku padl rekord co se týče počtu startujících. Stochov přivítal na startovní čáře u památného dubu sv. Václava 207 závodníků a musím přiznat že nám nastaly malé problémy, jako nedostatek startovních čísel, neúčast Policie v kritickém místě při přebíhání silnice  apod. ale vše dobře dopadlo. Určitě pořadatelé udělají vše pro zdárný průběh již 33. ročníku.

A proto že léta běží vážení,  bylo nutné se poohlédnout po organizátorech mladších ale schopných, což je v této době dosti těžké. Na Stochově se nám to povedlo. Tělovýchovná jednota sokol Stochov-Honice je zárukou, že soudek nezanikne a pokud se najdou sponzoři a hlavní sponzor a spoluorganizátor  Krušovický pivovar bude  nám stále nakloněn, poslední dubnová neděle  bude i nadále patřit krušovickému soudku. Klub českých turistů Stochov je stále spolu partnerem a pomocníkem při organizaci a zajišťování tohoto závodu.

Jak už jsem řekl, netrpělivě sledujeme trať závodu, která zatím není v takovém stavu, jak by jsme si přáli. Sáhl jsem trochu do minulosti a zjistil jsem, že při 8. ročníku v roce 1988 ukazoval teploměr jen 2°C a v třešňové aleji se držel sníh. Závodníkům to však nevadilo a na start přišlo 106 závodníků. Počasí sice může ovlivnit účast ale věřím, že radost ze startu na dalším ročníku překoná i takovéto nepříjemnosti. Nebědujme však, vždyť do startu 33. ročníku PB je ještě  víc jak měsíc a věřme, že opět vysvitne slunce, polní a lesní cesty vyschnou a 20 km trasa od památného dubu ze Stochova do Krušovic před bránu pivovaru, bude v naprostém pořádku.

Dovolte mi abych jménem Sokola Stochov-Honice a KČT Stochov ,vás pozval v neděli 28. dubna k nám na Stochov, kde od 7.30 hodin do 9.00 bude probíhat prezentace. Další program:

9.30     Start závodu u památného dubu sv. Václava

11.00   Posezení závodníků na pivovarském dvoře v Krušovicích při hudbě

11.30   Zájemcům bude umožněna exkurze do pivovaru

12.00  Ukončení závodu a vyhlášení výsledků 33. ročníku PB O krušovický soudek

 

Ve 13.30 bude pro závodníky připraven autobus, který je odveze zpět na Stochov, se zastávkami v Novém Strašecí a na Slovance.

 

Případné bližší informace obdržíte na: jansmital@seznam.cz>,- ředitel závodu Jan SMITAL

                                               nebo na: turistika.cizek@seznam.cz –org,prac.    Václav ČÍŽEK